Rólunk

Nem tagadjuk: mindenünk az olasz életérzés!

Zsolt rendkívüli módon tiszteli a Dolce Vita hazájának konyháját, és úgy gondolja, hogy nem csupán a főtt ételekben érdemes megtalálni a minőséget,- amelyben egyébként sem hajlandó kompromisszumot kötni –, hanem éppolyan lehetőségek rejlenek a hidegkonyha és a street food kereszteződésében is.

Kóstolj bele olasz ízvilágunkba!

Csemegepultunk folyamatosan frissülő kínálata mellett 9-10 féle rusztikus, igazi olasz szendviccsel várunk Téged, melyek mind egy-egy itáliai régió, vagy város nevét jelölik. Például a Bologna fantázianévvel ellátott paninoba papírvékony, selymes mortadella, pisztáciás-pesztos krém, Ementáli sajt, és rukkola kerül.

Szendvicseink alapja

Az olasz Focaccia hívószóval megjelölt szendvicset például igazi ínyencségekkel turbóztuk fel, mint a szarvasgomba krémes ricotta, a tradicionális toszkán finocchiona, azaz édesköményes szalámi, vagy a primo-sale, azaz borsos-juhsajt.

La nostra Dolce Vita...

Amiben valóban hiszünk

Hisszük, hogy az olasz mentalitás és a hozzávalókhoz fűződő természetes, könnyed viszony az élet és az étel szeretetének esszenciáját rejti magában. Az Elefantinoval olyan helyet szerettünk volna Pécsett létrehozni, ahol olaszosan elfogyaszthatsz egy elnyújtott reggelit, egy gyors ebédet, vagy éppen bevásárolhatsz az esti vacsorához!

Házilag gyúrt focaccia

Szendvicseink tökéletesen ropogós alapját a többéves olaszországi tanfolyamok segítségével kitanult receptúránk adja: Zsolt mindennap friss olasz „kenyeret”, azaz FOCACCIÁT süt, amelyhez házilag, helyben gyúrjuk a tésztát.

Made in Italy alapanyagok

Az alapanyagok teljes egésze Olaszországból származik, melyet többször Zsolt maga választ ki: kéthetente Udinébe utazik, hogy a legkülönfélébb érlelt sonkákat, olívaolaj variációkat, sajtokat, szószokat, különféle régiók tradicionális alapanyagait elhozza Neked! Pultunkban több mint 30 féle sajt és felvágott vár – kellemes válogatást!

Chef Sandro Arena

Olasz séffel a még autentikusabb ízekért

Köszönhetően egy régi olasz barátságnak, Alessandro Arena olasz séf rendszeresen betér hozzánk, hogy szaktudásával és tapasztalatával segítse üzletünk működését: olyan különlegességeket varázsol az asztalodra, mint a dél-olasz ricottával töltött édesség, a cannolo, vagy éppen a meglepően laktató, olajban sült, ragúval és sajttal töltött rizsgombóc, az arancino.